Veelgestelde vragen over Spray-Tanning

Is Spray-Tanning voor iedereen geschikt?
Ja. Er zijn geen nadelige effecten bekend. Voor de zekerheid wordt Spray-Tanning niet toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes en gedurende de eerste drie maanden van de zwangerschap. Als je last hebt van vitiligo, is het juist de moeite waard om een Spray-Tan te nemen. Heb je twijfels? Neem dan altijd contact met je dokter op voordat je een Spray-Tan boekt!

Hoelang blijft mijn Spray-Tan kleur mooi?
De bruine kleur kun je ongeveer 5 tot 10 dagen behouden, wanneer je deze goed verzorgt. Dit kun je doen door het gebruiken van een vochtinbrengende crème en gebruik tijdens het douchen milde zeep of milde douchegel.
Let er ook op dat je met je handdoek dept en er niet te fanatiek mee over je huid ‘ragt’

Kan ik na het gebruik van Spray-Tan in de zon?
Nee, wij raden aan om na de Spray-Tan behandeling één dag de zon te vermijden. In de eerste paar uur na de behandeling kun je extra gevoelig zijn voor de zon. Je bent niet beschermd tegen de schadelijke invloeden van de zon, dus gebruik een dagelijks SPF factor 30/50.

In eerste instantie word je bruin van de bronzer, die in elke vloeistof verwerkt zit. De werkzame stof is echter DHA. Je zult de volgende dag pas het uiteindelijke effect zien. DHA heeft 24 uur nodig om volledig te ontwikkelen en die zorgt dan ook voor het langdurige effect. De kleur die je direct hebt na de behandeling, geeft wel een heel goed idee over hoe diep je uiteindelijke teint eruit gaat zien. Bronzer en DHA beschermen je op geen enkele wijze tegen de zon, ook al doet je kleurtje je anders vermoeden!

Ik ga trouwen. Hoeveel dagen van te voren kan ik het beste een Spray-Tan boeken?
Voor het mooiste resultaat, is het het beste om 2/3 dagen voor de bruiloft een Spray-Tan te plannen. Dan is je bruine teint op zijn mooist en loop je ook geen risico op vlekken op je bruidsjurk. Eventuele vlekken gaan er vaak wel uit bij de stomerij. TIP: Plan een proeftan!

Kan ik zwemmen en naar de sauna gaan na een Spray-Tan?
Door te zwemmen en naar de sauna te gaan zal de verkregen teint wat sneller vervagen. Ook raden wij aan om na een Spray-Tan behandeling minimaal één dag te wachten met sporten, vanwege het transpireren.

Na hoeveel dagen kan ik weer een Spray-Tan ondergaan?
Voor een optimaal resultaat kan na 10 dagen* de behandeling worden herhaald. *De ‘oude’ moet dan wel eraf zijn, dit kan door grondig te scrubben en/of D.luxe tan remover te gebruiken. Laag over laag tannen doen wij bij All About Tanning Rotterdam niet.

Word ik niet oranje van een Spray-Tan? Ik wil wel een natuurlijk effect…
Nee!! De tanning vloeistoffen die tegenwoordig op de markt zijn, hebben een uitstekende kwaliteit. Over het resultaat hoef je je geen zorgen te maken! Er zijn verschillende Spray-Tan vloeistoffen voor alle huidtypen. Zelfs de lichtste huid kan mooi en natuurlijk gebruind worden met een Spray-Tan. Vraag naar de mogelijkheden.

Waarom word ik bruiner van Spray-Tanning, dan van zelfbruinende producten?
De concentratie DHA (de werkzame stof) in zelfbruinende producten die je vindt bij de drogisterij ligt rond de 3 tot 5% en is van een niet te vergelijken kwaliteit. Dat percentage is bij Spray-Tanning vloeistoffen veel hoger, namelijk 8 tot 20%

Krijg ik vlekken??
Nee, als de voorbereiding en nazorg goed worden opgevolgd ontstaan er geen vlekken!

Mag ik tannen als ik zwanger ben?
JA! Maar overleg altijd even je de verloskundige, na je 1ste trimester ben je welkom. Wel tannen maar geen fut om langs te komen, gebruik dan een D.luxe Self Tan product. Tip, plan een Spray-Tan sessie voor je zwangerschapfotoshoot.

Kan ik tannen voor ik op vakantie ga?
JA! Maar houd er rekening mee dat de tan door bijvoorbeeld zwemmen en zweten sneller kan vervagen. Gebruik een D.luxe tan hydrating tan extander om de kleur te verlengen en te verzorgen. Tip, neem een D.luxe tan remover mee voor het geval je de tanning wilt verwijderen.

Wanneer is het perfecte moment voor een Spray-Tan?
Spray-Tannen is ideaal voor een dagelijkse gezond kleurtje maar zeer zeker voor je festival look, bruiloft, fitness/turnwedstijden, fotoshoots, clip opnames, vakanties en tijdens je zwangerschap. Daarnaast is tannen het enige gezonde alternatief voor de zon en zonnebanken.

Heb je een event?
Plan dan 2 dagen ervoor je Spray-Tan sessie!

Is Spray-Tan geschikt voor alle huidtypen?
Tannen is geschikt voor ALLE huidtypen en nee, je word NIET oranje.

Hoe lang blijft de Spray-Tan zitten?
Een tan blijft gemiddeld 5 – 10 dagen zitten.

Wil je een nieuwe Spray-Tan boeken?
Zorg er dan voor dat je de oude tan er eerst afhaalt met D.luxe tan remover. Build up is niet bevorderlijk voor het resultaat.

Heb je een andere vraag? Neem dan gerust contact op!