Veilig & Verantwoord Brazilian Tannen

Leuk dat je interesse hebt in het Brazilian Tannen. Bij All About Tanning staat veilig en verantwoord zonnen voorop! Overweeg je om een afspraak in te plannen? Dan is het raadzaam om de volgende punten aandachtig door te lezen, voordat je een afspraak boekt.

Houdt qua veiligheid rekening met de volgende punten:

 • Heb je een huidaandoening? Informeer dan eerst bij je huisarts of behandelend specialist of je veilig blootgesteld kan worden aan Uv-licht.
 • Heb jij meer dan 15 grote/verheven moedervlekken? Raadpleeg eerst bij je huisarts en/of dermatoloog voordat je een Brazilian Tanning behandeling ondergaat.
 • Nieuwe littekens kunnen niet blootgesteld worden aan het Uv-licht van de Mon Amie Collarium die wordt ingezet tijdens de Brazilian Tanning behandeling. Tot het litteken volledig geheeld is, kan je deze afplakken d.m.v. een pleister, om blootstelling aan het Uv-licht te voorkomen.
 • Gebruik je medicatie? Lees altijd de bijsluiter! Hierbij is het belangrijk om na te gaan of je van de medicatie lichtovergevoelig/photosensitief wordt. Raadpleeg bij twijfel altijd je huisarts of behandeld specialist.
  Bij het gebruik van antibiotica en retinoïden is het gebruik van het Mon Amie Collarium dat wordt ingezet bij de Brazilian Tanning behandeling niet toegestaan.
 • Personen met Huidtype 1 wordt afgeraden om gebruik te maken van zonnebanken. Dit omdat er een verhoogd risico is op zonverbranding. Dit geldt dus ook voor de Brazilian Tanning behandeling.
 • Ondergaat u huid verbeterende behandelingen, zoals laserontharen, peelings, microneedling, etc.? Informeer dan eerst bij uw huidbehandelaar! Tussen de Brazilian Tanning en de huid verbeterende behandeling moet voldoende tijd zitten, in de meeste gevallen is dit minimaal 2 weken.
 • Ben je verbrand door de zon/zonnebank? Wacht dan minimaal 4 weken voordat je een Brazilian Tanning behandeling ondergaat.
 • Brazilian Tanning is sterk af te raden tijdens de zwangerschap. Tijdens de zwangerschap is er een verhoogd risico op pigmentvorming wat kan worden getriggerd door blootstelling aan Uv-licht. Kies tijdens je zwangerschap voor een Spraytan.
 • Tanning via de Brazilian Tanning methode is toegestaan voor personen van 18 jaar en ouder.

Overige informatie:

 • Bij de Brazilian Tanning methode wordt er gebruik gemaakt van een Mon Amie Collarium. Dit is een bank die gebruik maakt van Uv-licht. Dit is vergelijkbaar met het Uv-licht van de zon. Uw huid zal dus vergelijkbaar reageren op het Uv-licht van de behandeling, als van de zon.
 • Een kuur van Brazilian Tanning bestaat uit 4-6 behandelingen met een interval van 3-7 dagen. Na deze kuur blijft je huid gemiddeld zo’n 2 maanden bruin.
 • Voor het mooiste resultaat van een Brazilian Tanning behandeling, is het belangrijk dat je huid goed gehydrateerd is. Drink voldoende water en voed je huid dagelijks met een hydraterende bodylotion, bijvoorbeeld met de Hempz bodylotion (verkrijgbaar bij All About Tanning). Scrub de huid 1-2 dagen voor de Brazilian Tanning behandeling voor het meest gelijkmatige resultaat.
 • Waxen/harsen kan tot 72 uur voor de afspraak.
 • Draag tijdens je Brazilian Tanning behandeling een strakke bikini of string. Houdt er rekening mee dat je elke sessie hetzelfde draagt. Op deze manier kan je het kleurverschil na de  behandelingen goed meten. Het ook mogelijk om naakt een Brazilian Tanning behandeling te ondergaan of met een tanning tatoeage sticker. Tanning stickers zijn in verschillende designs gratis verkrijgbaar bij All About Tanning.
 • Wil jij je gezicht liever niet blootstellen aan Uv-licht en zet je hiervoor liever een Spraytan of zelfbruiner in? Dat kan! Bij All About Tanning staat een SPF voor je klaar. Ook is het mogelijk om daarover THE TANNIE te dragen. Dit is een gezichtsmasker die 98% van het Uv-licht tegenhoudt.

Volg altijd het advies en de aanwijzingen van de zonneconsulent op. Houdt er ten allen tijden rekening mee dat veilig tannen bij All About Tanning voorop staat.
Het dragen van een Tanning bril of Tannie wordt dan ook aangeraden.
Bij twijfel of je voldoet aan bovenstaande punten, kan All About Tanning je sessie weigeren en vervalt je aanbetaling. Verantwoord tannen staat voorop!
Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact op met All About Tanning.