Brazilian Tanning
Tanningsmethode

Brazilian Tanning

Brazilian Tanning i.c.m. de Mon Amie Collageen Tower. Een combinatie van hydraterende producten, uv- en collageenlicht geven de perfecte TAN!

Kijk jij na het zonnen ook altijd enthousiast naar je tanlines om te zien hoe bruin je bent geworden? Dan is Brazilian Tanning helemaal iets voor jou!

Brazilian Tanning is namelijk een tanningsmethode, waarbij het bruinen sneller en verantwoorder gaat dan buiten of in een reguliere zonnestudio. Tijdens een sessie wordt de aanmaak van pigment gestimuleerd en wordt de kleur als het ware geleidelijk opgebouwd. Het eindresultaat is dus niet direct na de eerste sessie te zien, maar meet je na 4-6 sessies door middel van de tanlines die je opbouwt en die dus steeds zichtbaarder worden. Deze tanningsmethode is een schoonheidstrend die is overgewaaid uit Zuid Amerikaanse landen. Doordat de kleur geleidelijk wordt opgebouwd blijft de kleur veel langer zichtbaar dan bij andere bruiningsmethoden. Bij een spray tan bijvoorbeeld wordt enkel de bovenste huidlaag gebruind, waardoor de kleur er al gauw (gemiddeld na 5 tot 10 dagen) weer vanaf ‘valt’. Tijdens een Brazilian Tanning sessies wordt je huid geboost door de collageen lampen en wordt je huid naast gebruind dus ook verzorgd en verbeterd.

 

Tanningsmethode

Hoe werkt Brazilian Tanning?

Wanneer je bij All About Tanning binnenstapt voor een Brazilian Tanning sessie kan je een geheel verzorgde treatment verwachten. Bij binnenkomst verwelkomen we je graag met een verse Braziliaanse Tanning juice die de aanmaak van melanine activeert. Dit stofje zorgt ervoor dat je huid wordt beschermd tegen de schadelijke kant van UV straling.

Voor het tannen in de Mon Amie Tower word je vervolgens met een speciale mix tanning accelerators van het Braziliaanse merk Patricia Lobo ingesmeerd. Deze crème zorgt ervoor dat de huid in korte tijd egaal bruin wordt. Naast het versnellen van het bruiningsproces wordt de huid door deze crème ook verzorgd en gehydrateerd door haar ingrediënten zoals panthenol, amandelolie, kokosnoot en vitamine A,D en E. Het collarium werkt zelf overigens ook hydraterend, verzorgend en helpt bij een goede vochtbalans.

Nadat de speciale crème op de huid is aangebracht sta je 10 tot 15 minuten in de Mon Amie Tower waarbij je jouw tansessie combineert met een workout op de VibroNano plaat. Deze workout zorgt voor extra bloedcirculatie en verbeterd ook de hydratatie van het lichaam.

Wanneer je uit het collarium komt is het tijd om even lekker bij te komen en je vochtbalans te herstellen. We halen de producten er eerst weer af, waarna je wordt ingesmeerd met een hydraterende body olie of aftersun crème. Ter afsluiting krijg je van ons een verfrissend drankje en een bakje fruit, waarmee je nog even kan nagenieten van je behandeling.

Brazilian Tanning bestaat uit een kuur van 4-6 sessies met een interval van 3-7 dagen (afhankelijk van het huidtype). De huid blijft na een kuur gemiddeld zo’n 2 maanden mooi bruin. Natuurlijk is het belangrijk om zowel voor als na het tannen je huid goed te verzorgen door dagelijks een zonnebrandcrème te smeren en bijvoorbeeld een Hydraterende Bodylotion van Hempz of een verzorgende huidolie van Laouta te gebruiken. Na de kuur van 4-6 sessies ga je over op onderhoud sessies of doe je wanneer je vind dat het nodig is een nieuwe kuur van 4-6 sessies.

In het collarium kan je door middel van Brazilian Tanning werken aan een prachtig, verzorgde bruine huid, maar je kan ook voor kiezen voor enkel collageen stimulatie. Tijdens een collageen stimulatie sessie zal je niet bruinen, omdat hier enkel wordt gefocust op huidverbetering.

 

 

 

 

 

Belangrijk

  • Elke huid is anders en heeft een eigen maximale bruining. Het is van te voren niet te voorspellen hoe bruin jouw huid wordt/kan worden. Er zijn 4 sessies nodig voor het ultieme resultaat. Na de eerste sessie zie je een minimaal resultaat, elke sessie wordt de huid donkerder.
  • Het is belangrijk dat je jouw huid goed scrubt en hydrateert voor een sessie.
  • Let op! Hoewel het collarium veilig, gecontroleerd en verantwoord zonnen mogelijk maakt zijn er alsnog een aantal contra indicaties. Als je verdachte moedervlekken, een zonverbrande huid of (huid)kanker hebt raden we aan eerst contact op te nemen met een dermatoloog en/of huisarts. Bij huidkanker mag er namelijk absoluut geen gebruik gemaakt worden van de behandeling. Spray tannen is dan de enige optie voor een mooie bruine teint. Ook als je op dit moment zwanger bent of wanneer je op dit moment medicijnen zoals antibiotica slikt is het verstandig eerst je eigen huisarts te raadplegen. Deze kan jou het beste adviseren en eventueel het gebruik afraden. Voor overige contra indicaties klik je hier.
  • Verantwoord zonnen heeft onze prioriteit, alle voorbereidingen, tips en contra indicaties staan op deze website en in je afspraakbevestiging. Wanneer je naar jouw afspraak komt en het blijkt dat de tanningsessie niet kan plaatsvinden vervalt je aanbetaling.
  • Vanaf 18 jaar en ouder kan je bij ons terecht.
  • De maximale lengte van een persoon die het collarium kan gebruiken is 1,85 cm.
VibroNano
Trainingssessie

Hoe werkt de VibroNano plaat?

Wanneer je in de Mon Amie Tower stapt voor een Brazilian Tanning sessie of een collageen stimulatie sessie kan je één van de 3 workout programma’s kiezen. In het collarium sta je namelijk op de VibroNano plaat waardoor je een sessie direct kan combineren met een korte maar doeltreffende workout. In deze 10 minuten durende trainingen worden namelijk de spieren in de buik, benen en billen gestimuleerd door ritmische trillingen. Hiermee wordt een natuurlijk bewegingsverloop nagebootst en is het qua resultaat te vergelijken met een intensieve training in de sportschool; de bloedstroom wordt verhoogd, vetverbranding wordt gestimuleerd, fysieke prestaties worden versterkt en spieropbouw wordt bevorderd. Dezelfde voordelen als een zware workout, zonder de nadelen zoals gewrichtsbelasting dus.

De VibroNano plaat heeft 3 verschillende programma’s:

  1. Relax: Spierontspanning en zachte vorming
  2. Wellness: Bevordering van gezonde spiervorming
  3. Fitness: Gerichte vorming en versterking van spieren

Elk programma maakt gebruik van een verschillende stand en intensiteit, waardoor deze perfect kan worden afgesteld op jouw behoefte. De VibroNano plaat wordt altijd gecombineerd met een collageenstimulatie of een Brazilian Tanning sessie.

Collarium

Veelgestelde vragen

Wat kan ik het beste aandoen naar de afspraak?

Na een Brazilian tanning sessie wil je comfortabele kleding dragen die een beetje vies mag worden. De producten de aangebracht worden zijn zeer hydraterend en kunnen afgeven op kleding. Ons advies is een pyjama, trainingspak of jurk.

 

 

Kan je gezicht ook gebruind worden?

Ja, dit kan zeker! Wil je je gezicht liever niet blootstellen aan UV straling dan kan je ervoor kiezen om deze in te smeren met een SPF of met The Tanny te beschermen.

Je kan er ook voor kiezen om je gezicht met spray tan te laten behandelen. Geef dit van te voren door en zorg ervoor dat je gezicht dan wel goed gescrubd is en vrij van producten.

Mag je na een Brazilian tanning sessie in de zon?

Wij raden aan om de eerste 48 uur niet actief te zonnen en je huid vooral te voeden. Dit kan je doen door middel van veel water drinken, je huid insmeren met een SPF, of een bodylotion en uiteraard de huid na het zonnen met een aftersun insmeren.

Mag ik na Brazilian tanning ook nog extra onder de zonnebank?

Nee, het is belangrijk je huid gecontroleerd te bruinen en niet overmatig bloot te stellen aan UV licht. Een kuur van 4 sessies in het Collarium (Mon Amie Collageen Tower) in combinatie met de tanning accelerators is echt voldoende!

 

Kan ik een Brazilian tanning ondergaan tijdens mijn zwangerschap?

Dit is een persoonlijke keus, wij raden het niet aan! Tijdens je zwangerschap heb je een vergrote kans op pigmentschade (melasma)
Wil je toch zonnen? Overleg dan met je verloskundige, wij hebben een schriftelijke verklaring nodig voor je een tanning sessie kan ondergaan. Spraytanning tijdens je zwangerschap is geen enkel probleem.

Hoe kan ik mij het best voorbereiden op een Brazilian Tanning?

Het is belangrijk je huid goed te hydrateren. Dit doe je door het drinken van voldoende water drinken, en je huid in te smeren met een voedende crème. Daarnaast is het aan te raden 1-2 x per week je huid intensief te scrubben.

Eet altijd iets voor je naar de afspraak komt, het is niet slim om 8-20 minuten in een warm collarium te staan met een lege maag, je kan dan duizelig worden.

 

Ik ben verbrand door de zon/zonnebank. Mag ik wel komen voor een Brazilian tan?

Nee, je huid mag niet beschadigd zijn. Na een verbranding door de zon heeft de huid tijd nodig om te herstellen. Wacht zeker 2-3 weken.

Hoe vaak moet ik langskomen voor het beste resultaat van een collageen stimulatie zonder UV licht?

Voor het beste resultaat kom je 2x per week langs voor een sessie. Het totaal aantal sessies is afhankelijk van jouw huid, leeftijd en leefstijl. Gemiddeld zijn er zo’n 15 tot 20 sessies nodig.

Let op, dit gaat alleen over de collageen stimulatie.

Brazilian Tanning is een kuur van 4-6 sessies met een interval van 3-7 dagen.

 

 

 

Ik ga trouwen. Wanneer kan ik beste komen?

Start 2 maanden voor je bruiloft met de 4 sessies. Natuurlijk houden we er rekening mee dat we GEEN tanlines creëren bij bijvoorbeeld een strapless jurk.

Mag ik naakt tannen?

Jazeker,  je kan dan ergens een tanning sticker/tattoo plaatsen zodat je kan zien dat je huid echt verkleurd per sessie. Dit is een ‘bewijs’ voor jezelf en de salon. Tanning tattoo’s zijn er in hartjes, sterren, vlinders, lippen etc. Vraag ernaar bij je afspraak.

Wil je geen afdrukken/stickers dan is dit natuurlijk je eigen keuze. 

 

 

Is Brazilian tanning mogelijk voor alle huidtypen?

Nee, wanneer je een vergrote kans op huidkanker hebt kan je helaas niet komen voor de Brazilian tan. Wanneer je meer dan 15 grote moedervlekken hebt raden wij je aan om eerst goedkeuring te vragen aan je huisarts of dermatoloog. Wij hebben schriftelijk toestemming nodig. Kom je naar je afspraak zonder formulier kan je niet geholpen worden en vervalt je aanbetaling. Verantwoord zonnen staat bij ons voorop. Spraytan is wel geschikt voor alle huidtypen.

Is Brazilian tanning ook voor mannen?

Ja zeker, met ondergoed.

 

Ik ben slecht ter been, kan ik de Brazilian tan plannen?

Dit kan je zelf het beste bepalen, hou er rekening mee dat je 8-20 minuten in een Collarium moet stilstaan en de salon gevestigd is op de 3de verdieping zonder lift!

 

Ik kan niet tegen kleine ruimtes, kan ik de Brazilian tan plannen?

Dit raden wij je dan niet aan. Een Collarium (Mon Amie Collageen Tower) is net als een zonnebank een compacte gesloten ruimte. Je staat hier 10-20 min stil. In dit geval kan je beter kiezen voor een Spraytan sessie.

 

 

Kan ik aangeven welke kleur ik wil worden?

Nee, Brazilian tan is geen ‘verf’ het is een productmix die ervoor zorgt dat je eigen pigmentaanmaak gestimuleerd wordt. Hierdoor kan het zijn dat de ene klant veel donkerder wordt dan de ander net zoals in de zon.

Hoelang duurt een sessie?

Het tannen in het Collarium duurt 10-15 minuten maar voor het tannen gaan we nog het een en ander bespreken, tanning juice drinken, je helemaal insmeren en na het tannen is er nog tijd voor een drankje en fruit. Totaal ben je +/- 45 minuten binnen.

 

 

Word ik 100% egaal bruin?

Dat ligt aan eigen huid, je huid is van zichzelf zelden 100% egaal bruin.
De ene huid heeft hypopigmentatie (lichtere plekjes), de andere heeft sproetjes, de andere heeft pigmentvlekjes… Je huid wordt donkerder in de staat zoals deze van nature is.

Mag ik eigen verzorgingsproducten gebruiken tijdens de sessie?

Nee, de speciale Patricia Lobo mix zorgt ervoor dat je in een korte tijd bruint en tegelijkertijd de huid hydrateert. Wanneer je het gezicht liever niet wilt tannen mag je hiervoor een SPF 30 of 50 gebruiken.

 

Wat is het verschil tussen tannen in de echte zon en het collarium

De straling van de lampen in het Collarium (Mon Amie Collageen Tower) zijn constant en meetbaar in tegenstelling tot de zon. Daarom kunnen we in een Collarium spreken van verantwoord zonnen.

 

Ik gebruik medicatie, kan ik dan een afspraak plannen?

Wanneer je medicijnen gebruikt die je overgevoelig maken voor licht zoals bijvoorbeeld antibiotica kan je helaas geen gebruik maken van het Collarium. Lees altijd de bijsluiter van je medicatie of overleg met de huisarts.

Kan ik de zonnebank gebruiken als voorbereiding op een vakantie?

Dit kan je zeker doen! Zo arriveer je op je vakantiebestemming met een lekker kleurtje! Vergeet niet dat je nog steeds kan verbranden! Vergeet niet om een SPF te gebruiken.